Irodaszerek
Legnépszerűbb termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Szűrés
Címke
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Blog - hírek, érdekességek
2017.05.29 15:24

Hogyan válasszak HP nyomtatót?

Érdemes felmérni az igényeinket vásárlás előtt, és azok alapján választani az amúgy elképesztően gazdag és sokrétű termékpalettából.

A Hewlett-Packard termékeivel igazából nehéz mellényúlni, hiszen nevük hosszú évtizedek óta egyet jelent a minőséggel az IT-szektorban. Rosszul dönteni tehát nem tudunk, mégis érdemes felmérni az igényeinket vásárlás előtt, és azok alapján választani az amúgy elképesztően gazdag és sokrétű termékpalettából. Blogbejegyzésünkben segítünk eligazodni a HP nyomtatóinak világában, megkönnyítve ezzel a vásárlát!

Otthon vagy irodában?

A legelső kérdés, amit tisztáznunk kell vásárlás előtt, hogy milyen használatra szánjuk a gépet. Ha professzionális nagyvállalati nyomatót keresünk, az Enterprise sorozatból érdemes választani. Ezek a gyors és energiahatékony készülékek a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek. A HP Sure Start funkciónak köszönhetően felügyelik saját működési kódjukat, és javítják a feltörési kísérletek okozta esetleges károkat.

Kis- és középvállalkozásoknak tökéletes választás lehet a HP LaserJet Pro M130fw MFP. Ezzel az okos és megfizethető masinával nyomtathatunk, másolhatunk, szkennelhetünk és akár faxolhatunk is. Mint egy robot titkárnő! Percenként akár 22 oldalt is kiprésel magából, fenntartása pedig olcsó, hiszen a gyári tonerek is kedvező árfekvésben kaphatók hozzá.

Ha a nyomtatót otthon vagy egy kisebb irodában akarjuk használni, elég lehet egy belépőszintű készülék is. A DeskJet Ink Advantage 5575 többfunkciós nyomtató mindent tud, ami a napi munkához szükséges lehet. Akár okostelefonról vagy táblagépről is nyomtathatunk vele WiFi-n keresztül - kezelése pedig gyerekjáték.

 

Lézer vagy tintasugaras?

Az örök kérdés, amire igen nehéz választ adni. Ha gyorsan akarunk nagy példányszámban nyomtatni fekete-fehér dokumentumokat, akkor célszerűbb lézeres készülékeket választani. Kapacitásuk, munkabírásuk hatalmas, fenntartási költségeik pedig alacsonyabbak. A tintasugaras nyomtatók olcsóbbak, ráadásul ezekből a típusokból multifunkcionális modellek is elérhetők. Színes nyomtatáshoz mindenképp ez a gazdaságos választás, hiszen a nyomtató patronokat szín szerint cserélhetjük szükség esetén. A drága eredeti termékek mellett pedig a reálisabb áron, kifejezetten HP nyomatókhoz utángyártott tintapatronok is találhatunk.

 

Sima nyomtató vagy multifunkcionális?

A multifunkcionális készülékek egyre elterjedtebbek, hiszen a nyomtató, a beolvasó, a másoló és akár a fax szerepét is képesek egyszerre betölteni. A HP kínálatában vállalati célra szánt profi berendezések (pl. HP Color LaserJet Enterprise flow M880z) és otthoni felhasználásra gyártott, egyszerűbb készülékek egyaránt megtalálhatók (pl. HP LaserJet Pro M225dw). Akármennyire csábító is egy sokoldalú multifunkciós gép, érdemes alaposan átgondolni, vajon ki tudjuk-e használni a benne rejlő lehetőségeket. Ha csak hébe-hóba szkennelünk és másolunk, lehet, hogy elég egy hagyományos nyomtató. A többfunkciós készülékre szánt pénzből már a felső kategóriás printerek között válogathatunk. Ha a nyomtatási minőség a legfőbb szempont, inkább maradjunk a sima verziónál!

 

Színes vagy fekete-fehér

Nem kell lesajnálni a fekete-fehér nyomatókat, megvan a maguk szerepe a mai világban is! Hivatalos iratoknál, szerződéseknél, vagy iskolai dolgozatoknál nincs szükség színes lapokra, így egy minőségi, megbízható fekete-fehér printer minden igényt kielégíthet. Otthoni célra is választhatunk ilyen típust; ha nagy ritkán mégis színes nyomtatásra lenne szükségünk, legfeljebb elfáradunk egy szaküzletbe.  Amennyiben viszont a családi fotókat szeretnénk papíron is megőrizni, vagy színes prezentációkkal megörvendeztetni kollégáinkat, válasszunk minőségi tintasugaras színes nyomtatót! A modern HP gépekkel és a megfelelő papírral profi minőségben nyomtathatjuk ki fényképeinket.

 

Tekintse meg kínálatunkat, ahol eredeti és HP nyomtatóhoz utángyártott tonereket és patronokat is talál!

Webáruház készítés